Различните методи за обезкосмяване

0
846

Четка за бръснене

Реклама

През лятото темата с обезкосмяването става особено популярна. Методите за обезкосмяване са най-различни и изборът сред тях зависи от предпочитанията, от средствата и времето и от мястото, където са нежеланите косми.

Ето няколко от най-популярните методи с техните предимства и недостатъци.

Бръснене

Това е най-лесният и най-бърз начин за премахване на нежеланото окосмяване. Може да се използва както обикновена, така и електрическа самобръсначка.

Основни правила: кожата трябва да е предварително почистена и подготвена за бръснене. Пяната или гелът за бръснене трябва да са качествени и съобразени с типа на кожата ти. След бръснене също трябва да се използват съответните продукти.

Основен недостатък: след бръснене космите започват да растат по-груби и по-твърди. Кожните раздразнения също са чести при този метод.

Изскубване

Когато искаш да махнеш само един-два косъма, измъкнали се от основното обезкосмяване, изскубването с пинсета е най-лесният вариант.

Основно правило: никога не изскубвай косъм от бенка. Това може да причини раздразнение. Ако косъмът е особено дразнещ, само го подрежи внимателно с малка ножичка.

Повечето пинсети са доста малки и мъжете трудно боравят с тях, затова си потърси някоя по-удобна за хващане.

Кола маска

Това е метод, който е подходящ за големи площи като крака и гръб. Въпреки че има домашни варианти, най-добре е такова нещо да се прави от професионалист. Ако човек без опит си го прави сам, може да си причини доста неприятни кожни раздразнения.

Основен недостатък: методът е болезнен.

Основно предимство: след това космите растат по-бавно и са по-меки. Методите на базата на кола маската премахват корена на косъма, който е под повърхността на кожата (за разлика от бръсненето и депилатоарните кремове), затова са по-дълготрайни.

Депилатоарни кремове

Основната съставка на тези кремове разрушава космения фоликул, превръщайки го в кашеста субстанция, която след това лесно се почиства и изплаква.

Предимството на метода е, че лесно може да се използва в домашни условия. Известен недостатък е, че депилатоарните кремове премахват само частта от косъма, която е над повърхността на кожата, и затова трябва да се използват често.

Много е важно да се спазват инструкциите за употреба, затова първо пробвай крема на малка част от кожата си, за да видиш дали той не ти причинява дразнене.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here