Бръсненето: няколко правила

0
874

Това е ритуал,Бръснене който се свързва със ставането и сутрешното кафе и за повечето мъже е толкова естествен, колкото сутрешното сядане пред компютъра. И все пак, това тайнство си има някои тънкости, които може да не знаеш. Затова сега ще поговорим за тях.

Реклама

Първо, то трябва да се прави като хората, не само ей така, да се каже, че си бръснат. Небрежността във външния ти вид до голяма степен е свързана с това как си се избръснал. И докато през лятната отпуска един пропуснат косъм не е толкова фатален, ако отиваш на работа, трябва да си наистина безупречен. Не допускай да се окаже, че си се избръснал…, но не съвсем. Ако дори един квадратен сантиметър от лицето ти не е минал под бръснача, това ще проличи и двата издайнически косъма, които нахално стърчат оттам, няма да ти помогнат да изглеждаш супер.

За да избегнеш небрежното бръснене, използвай прозрачен гел за бръснене – така ще виждаш кожата си, докато се бръснеш. Или пък внимателно прегледай лицето си, след като си се избръснал, за да видиш дали има места, където не си минал добре със самобръсначката.

Също така, много е важно да не се стремиш към по-добър резултат с цената на яростно натискане на бръснача към кожата, чрез което е по-вероятно да се самоодереш, отколкото да се избръснеш. Все пак целта ти не е да смъкнеш няколко слоя от епидермиса си!

Една добра идея Гел за бръсненее да се бръснеш под душа или, по-точно, след душа. След като си се изкъпал, порите ти се отворени, а космите – по меки. Това се дължи на влагата и топлината в банята.

Също така, трябва да си на “ти” с козметиката за бръснене. Овлажняването на кожата е много важно. Покривайки кожата си с пяна или гел за бръснене, ти предотвратяваш стърженето и разните болезнени последствия. Добре е да постоиш една минута, намазан с продукта, който си избрал, и чак тогава да пристъпиш към същината.

Тук е моментът за пореден път да споменем думата ексфолииране, която вече сме изяснявали. Ексфолиирането може да подобри процеса на бръснене. Вземи си скраб за лице и го нанеси с лек масаж. На пазара има много видове, така че имаш избор. Тази процедура ще премахне от кожата ти мъртвите клетки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here