Обувки без чорапи – как да не ти миришат краката

0
13007

Обувки без чорапи

Реклама

В летните горещини чорапите не са най-популярното нещо. Миналото лято писахме за тенденцията да се носи костюм с официални обувки без чорапи и този стил логично поражда въпроса за миризливите крака.

Всички знаем, че когато носиш обувки без чорапи, вероятността краката ти да се вмиришат е по-голяма. Има обаче няколко неща, които можеш да направиш, за да си спокоен, че краката ти не миришат зле, дори и когато си без чорапи.

1. Качествени обувки

Колкото по-качествени са обувките, толкова по-малка е вероятността краката ти да се изпотят и вмиришат. Най-добре е вътрешната долна част на обувките ти да е кожена. Ако материалът е некачествен, вероятността от вмирисване е много по-голяма.

2. Стелки

Можеш да добавиш и стелки – има такива, които са направени специално за неутрализиране на миризми.

3. Чисти крака

Освен ежедневната хигиена, необходимо е веднъж седмично да използваш пемза, с която да изтъркваш краката си. Така се премахват натрупаните мръсотии и се намалява вероятността да се появят неприятни миризми.

4. Козметика

Дезодоранти за крака, кремове и пудри – има много варианти както за краката, така и за обувките.

5. Къси чорапи

Ако въпреки тези мерки все пак не се чувстваш комфортно без чорапи, винаги можеш да си вземеш от онези, които стигат само до глезена и които почти не се виждат в обувките.

Виж още: Как да се справиш с гъбичките на краката

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here