Мезотерапия срещу косопад

0
353

Мъж с гола глава

Реклама

Mезотерапия Hair plus revitalizing е иновативен метод в лечението на косопада и ускоряването на растежа на косата.

Мезотерапията е метод, който активира мезодермата (зародишния слой на кожата) чрез прилагане на специална техника, с помощта на която се вкарват специални коктейли в дермата.

Активните съставки на коктейла за мезотерапия Hair plus revitalizing са: фосфатидилова киселина 1%, супероксид дисмутаза 1%, рибофлавин (витамин B2) 2% и смес от аминокиселини.

Терапията намира приложение при различни форми на алопеция (косопад) при мъже и жени: андрогенна алопеция, алопеция ареата, алопеция след прекарана бременност, недоимъчно хранене или стрес, менопаузална алопеция, поистенфекциозна алопеция.

Мезотерапията действа на следния принцип: стимулира растежа на клетките в космения булбус, инхибира катагенната фаза, стимулира анагенната фаза, действа антиоксидантно спрямо свободните радикали.

Прилага се една процедура през седмица или през две в зависимост от проблемната зона в продължение на 3 месеца. След постигане на желания терапевтичен ефект е необходима една поддържаща процедура на два месеца.

Времетраенето на манипулацията е около 10 минути. Целта на тази мезотерапия е укрепване и заздравяване на увредените косми и стимулиране за израстване на нова и жизнена коса. По време на процедурите е налице намаляване на косопада.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here