Сухи и напукани устни

0
740

Целувка

Реклама

Студът е нещо твърде неприятно за кожата ни. Ефектите му са сравними само с ефектите на големите жеги. И колкото и да се навличаме, ръцете и лицето ни често са открити в минусовите температури, което създава неприятности – напукана, загрубяла и непривлекателна кожа.

Устните са един от най-добрите показатели за този проблем. Тяхната кожа е много тънка и затова изсушаването се усеща първо там. Те се напукват, понякога дори болезнено, като същевременно не изглеждат особено привлекателно и не предизвикват у жените желание да ни целунат.

Балсам за устниРешението е просто. Откакто на пазара има бецветни балсами за устни, не само жените имат възможност да предпазват кожата на устните си. Тъй като безцветните балсами нямат нито цвят, нито блясък, те са съвсем дискретен начин да се погрижим за устните си.

Как действат? Съставките на балсама „заключват” влагата в устните и така те не се изсушават и напукват. Този ефект се постига с помощта на различни съставки, най често восък, масла, витамини. Често балсамите са и със слънцезащитен фактор, който е необходим и през зимата.

Пристрастяване?

Както всяка индустрия, и козметичната си има своите митове. Един от тях е, че е възможно пристрастяване към балсама за устни. От гледна точна на химичния състав на един такъв продукт това не би трябвало да е възможно – така поне твърдят специалистите. Все пак някои признават, че е възможна психологическа зависимост – ако често използваш балсам и същевременно несъзнателно облизваш устните си, постоянно ще имаш нужда от още нанасяния. Като се има предвид обаче колко свенливи са голяма част от нас по отношение на този тип козметика, който се смята за женска територия, едва ли има опасност да си слагаме балсам по-често от необходимото.

Затова, ако имаш подобен проблем, по-добре си вземи някакъв подобен продукт, вместо да чакаш зимата да отмине, болезнено облизвайки изсушени и напукани устни.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here