Косата ти под шапката

0
853

Мъж с шапка

Реклама

Носенето на шапка през зимата е задължително, ако си привързан към ушите си. Само че същата тази шапка често си прави много лоши шеги с косата ти – когато пристигнеш в офиса и си свалиш шапката, се оказва, че косата ти е застанала в невъобразими форми и е залепнала за главата ти като манекенка за мутра.

Това обаче не е неизбежно. С няколко лесни стъпки можеш да избегнеш сплескването на косата си под зимната шапка.

1. Изсуши я добре

Ако се къпеш точно преди да излезеш, в никакъв случай недей да оставяш косата си влажна и да я захлупваш с шапката. Това не само може да ти докара настинка, но и със сигурност ще прецака добрия вид на косата ти. Когато косата е влажна и нахлузиш върху нея шапка, тя ще изсъхне във формата на шапката, а точно това се опитваме да избегнем. Затова подсуши добре косата си и, ако се налага, не се срамувай да поискаш сешоара на приятелката си.

2. Избери подходящ продукт

Стилизиращите продукти за коса с твърде силна фиксация не са добра идея за зимата. Колкото по-добре фиксираш косата си, толкова по-трудно след това ще поправиш щетите от шапката. Затова избери по-слаб продукт.

3. Избери си подходяща шапка

За косата ти е най-добре да си избереш шапка, която не прилепва плътно към главата ти. Ако между косата ти и шапката има малко разстояние, прическата ти далеч няма да е толкова зле, когато свалиш шапката. Особено много внимавай с шапките, които се нахлузват ниско над очите – с тях бретонът ти ще придобие доста окаян вид. Също така, ако косата ти често се наелектризира, вълнените шапки не са най-добрият избор. По-добре си вземи кашмирена или памучна, въпреки че последната ще топли по-малко.

4. Сваляй шапката отвреме навреме

Ако имаш възможност, сваляй шапката отвреме навреме – докато пътуваш в колата или в обществения транспорт, като влезеш някъде на закрито и т.н. При всяко сваляне прекарвай пръсти през косата си, за да й възвърнеш загубения под шапката обем.

Пробвай тези няколко неща и ще видиш, че е възможно едновременно да ти е топло и да изглеждаш добре.

снимка: adamknits, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here