Как да се справиш с враснали косми

0
1865

ПинсетиТе са нещо доста неприятно, което се случва след бръснене.

Реклама

Врасналите косми най-често се появяват след бръснене и представляват косми, които растат под повърхността на кожата, а не върху нея. Това често предизвиква дразнене, възпаление, събиране на гной.

Причината за появата на този проблем е, че някои косми, след като са скъсени при бръснене, се завиват наобратно и започват да растат навътре или настрани в кожата.

При мъжете враснали косми най-често се появяват на лицето и шията. Което ги прави още по-неприятни, защото се виждат.

Най-доброто, което можеш да направиш, е да предотвратиш появата на враснали косми – виж как.

Но въпреки всичките ти усилия пак не си застрахован, затова ето какво можеш да направиш, ако вече ти се е появил враснал косъм.

Установи дали наистина е враснал косъм

Врасналият косъм може да се сбърка с пъпка или друг кожен проблем, затова е важно да разбереш за какво точно става дума, преди да предприемаш каквото и да било. Характерен за врасналите косми е сърбежът и усещането, че на това място кожата ти е много чувствителна. Цветът на мястото може да е различен – от розов до червен. Понякога е възможно да се вижда и самият враснал косъм. А ако има възпаление, се появява и натрупване на гной и цялото място прилича на пъпка като при акне.

Как да се справиш с врасналите косми

Вариант 1

Ако можеш да видиш косъма и част от него е на повърхността на кожата, можеш направо да го хванеш с пинсета и да го измъкнеш. След това не забравяй да дезинфекцираш мястото.

Ако обаче косъмът е целият под повърхността на кожата, недей да ровиш с пинсетите, а премини към следващия вариант.

Още варианти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here