Погрижи се за лицето си през зимата

0
834

Ски

Реклама

Студът изсушава кожата, а сухата кожа изглежда зле. Нещо повече, тя по-бързо остарява.

Може да не ти се занимава с ежедневна грижа, кремове и т.н., но има някои минимални неща, които не са трудни, а дават големи резултати.

Ето 3 такива основни неща, които не трябва да забравяш, когато става дума за кожата на лицето ти през зимата:

1. Грижа след бръснене

Ежедневното бръснене изсушава кожата и я прави по-податлива на раздразнения. Затова се снабди със специален овлажняващ продукт за след бръснене. Ако кожата ти е чувствителна или твърде светла, можеш да избереш и продукт със слънцезащитен фактор.

2. Грижа в планината

Когато си на планина през зимата, силното слънце е проблем за кожата, защото лъчите му се отразяват в снега и в леда и стават още по-силни. Затова задължително се снабди с крем за лице със слънцезащитен фактор.

3. Грижа вкъщи

Дори и когато не си изложен на слънцето и студа, кожата ти пак е уязвима. У дома опасността идва от радиаторите и печките, които изсушават както въздуха, така и кожата ти. Затова не забравяй да хидратираш кожата на лицето си с подходящ крем и вкъщи, особено ако я усещаш по-суха от обикновено.

Защо ти е да си правиш труда

Всичко това може да ти се струва твърде много ненужни усилия, но всъщност това е минимум от грижи, които трябва да полагаш за кожата на лицето си през зимата, за да я поддържаш в добро здраве и в добър вид.

снимка: Alain Bachellier, Flickr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here