Elos епилация

0
698

Elos епилация

Реклама

Технологията Elos е първата и единствена в света, която представлява комбинация от енергии с цел ефикасно и безопасно премахване на нежеланото окосмяване за всякакъв тип и тон кожа и косъм.

Дерматолозите отбелязват редица странични ефекти при останалите методи за отстраняване на космите. Лазерната епилация и фотоепилацията имат спорни резултати. Според данни на специалисти се отбелязва възобновяване на растежа на космите след 12-14 процедури с фотоепилация. Освен това фото и лазерните апарати се прилагат предимно при косми с тъмен пигмент и е желателно пациентът да е със светла кожа и без тен (а през лятото фотоепилацията е неоспоримо противопоказна).

Как действа обезкосмяването с Elos?

Технологията Elos включва в себе си две енергии: биполярна радиочестота и енергия от светлинен спектър.

Отначало върху косъма въздейства светлинна енергия. Пигментът, съдържащ се във всеки косъм, даже и сив, я привлича. След това радиочестотната вълна разрушава космения фоликул. Светлинната енергия е недостатъчна, за да разруши фоликулите на светлите косми. Точно тук е предимството на Elos технологията пред всички останали методи, а именно – последващото прилагане на биполярна радиочестотна вълна. Там, където светлинната енергия е недостатъчна, за да премахне косъма, се прилага биполярна радиочестотна вълна. Това осигурява надеждна епилация и дълготрайно действие.

Процедурата протича бързо и сравнително безболезнено. Времето за предпазване от слънце е скъсено до 2 седмици преди и 2 седмици след процедурата (в сравнение с това при по-старите апарати – 1 месец ). Нежеланото окосмяване изчезва за период 6-8 години, като за този срок е осигурен устойчив ефект на чиста, гладка и нежна кожа.

В какво се състои разликата между фотоепилация и Elos-епилация?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here