Грижа за брадата: трябва ти масло

0
13389

Арганово масло

Реклама

Не краве. Макар че, ако няма друго, и това е вариант. Но като цяло по-добре го остави за препечените филии.

Шегата – и закуската – настрана, козметичните масла са едни от най-добрите приятели на брадата ти. Без значение колко често се бръснеш и дали си пускаш брада, маслата са нещо, което ще направи живота ти през зимата доста по-лесен.

Проблемът – дехидратация

През зимата, когато температурите и влажността са ниски, кожата ти се дехидратира изключително бързо, което я прави суха, раздразнена, сърбяща и в крайна сметка ускорява остаряването й. Това важи особено много за местата, които често са открити през зимата – лицето и ръцете. И докато за ръцете има ръкавици, за лицето нямаш много варианти. (Е, можеш да се увиеш в шал до очите, но едва ли това ще е любимият ти моден избор. А и ще имаш проблеми, когато отиваш до банката си.)

Зимните условия, съчетани с неизбежното бръснене, поставят брадата ти на неприятни изпитания. Те са още по-неприятни, ако там, където живееш, водата е твърда. Сухият студ дехидратира и кожата, и окосмяването, правейки брадата твърда, а чупливи косми и неприятна на допир.

Решението – масла

Има козметични масла за лице, включително и такива, предназначени специално за мъжките бради. Те омекотяват кожата и предотвратяват дехидратацията й.

Но дори и да не можеш да намериш такъв продукт, можеш да ползваш някое натурално масло – арганово, кокосово, от жожоба, от гроздови семки и т.н. Важното е продуктът да е натурален.

Как да ги ползваш

Втривай по малко в брадата си поне половин час преди да излезеш на студа, за да дадеш възможност на мазнината да попие и да подхрани кожата и космите.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here