5 грешки при грижата за кожата

0
351

Козметика

Реклама

Грижите за добрия външен вид не могат да изключат грижите за кожата. Само ако тя е в добро състояния – худратирана, еластична и приятна на допир, – можеш да си сигурен, че изглеждаш перфектно.

Виж които са 5 от най-честите грешки, които мъжете допускаме, когато става дума за кожата ни:

1. Измиване на лицето със сапун

Сапунът за тяло, който използваш, просто не става за лице. Той изсушава кожата на лицето, лишавайки я от необходимите й мазнини (не всички мазнини са лоши). Правилото е следното: за кожата на лицето използвай само продукти, направени специално за лице.

2. Афтършейв, съдържащ алкохол

След бръснене кожата е особено уязвима и като я намажеш с нещо, което съдържа алкохол, резултатът е дразнене, зачервяване и изсушаване. Вместо това си избери омекотяващ балсам, който успокоява кожата след бръснене.

3. Дехидратирана кожа

За да изглежда добре, кожата на лицето ти има нужда от хидратация. Дехидратирането не само е неприятно, то води и до образуване на бръчки. Избери си крем, който е направен специално за мъже, най-добре без аромат. Продукт, който има и слънцезащитен фактор, е добра идея, защото така постигаш две цели – овлажняване на кожата и предпазване от вредните слънчеви лъчи.

4. Напукани устни

Напуканите устни не се оправят, като ги оближеш. Вземи си балсам за устни – така не само ще се чувстваш по-добре, но и ще изглеждаш по-добре.

5. Суха кожа на ръцете

Ако кожата на ръцете ти е напукана, суха и неприятна на допир, това не е проблем само за теб, но и за всички, с които си стискаш ръцете – колеги, бизнес партньори, както и жените, с които се запознаваш. Ако имаш подобен проблем, избери си овлажняващ крем за ръце. Добра идея е да е продукт, направен специално за мъже. Друго важно нещо за крема за ръце е той да попива бързо в кожата и да не я оставя мазна.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here