3 съвета за косата

0
813

Перука

Реклама

Колко е важен външният вид и какво е значението на косата – ето какво са казали по въпроса няколко известни мъже:

 

„Косата е първото нещо. Второто са зъбите. Коса и зъби. Когато един мъж има тези две неща, той има всичко.”

– Джеймс Браун (американски музикален изпълнител)

Здравата коса и белите зъби са неща, които жените неизменно забелязват и които им показват, че си струва да ти дадат телефона си.

За да поддържаш косата си в безупречен вид, използвай само минимални количества стилизиращи продукти. Също така, ако все още не си оценил предимствата на балсама за коса, е време да го пробваш – той прави косата по-мека и здрава.

Що се отнася до зъбите, всички знаем за необходимия минимум от грижи. Друго важно нещо, освен ежедневната хигиена, е почистването на зъбния камък, което се прави два пъти годишно при зъболекар.

 

„Дългата коса е непростимо престъпление, което би трябвало да се наказва със смърт.”

– Стивън Патрик Мориси (английски певец и автор на текстове на песни)

Истината е, че има случаи, в които е подходящо да имаш дълга коса – ако си тийнейджър или ако работиш в шоубизнеса. Ако не спадаш в една от тези категории, по-добре заложи на по-спретнат вид.

Ако си от мъжете, които харесват косата си дълга, намери някакъв компромис – избери средна дължина. При всички случаи, ако не си рок звезда, по-добре се откажи от стелещата се по раменете ти коса.

 

„Всеки може да е уверен в себе си, когато има буйна коса. Обаче плешив мъж със самочувствие – ето това е необработен диамант.”

– Лари Дейвид (американски актьор)

Загубата на част от косата често може да се прикрие с добра прическа. Когато обаче косата остане твърде малко, много по-добре е да се откажеш от нея, отколкото да се опитваш да сресваш остатъците на една страна.

Ако се окажеш в тази ситуация, имай предвид следното – това, че жените не си падат по плешиви мъже, е абсолютен мит.

За самото бръснене – ако ще се бръснеш в домашни условия, първо е добре да подрежеш косата с машинка и след това да пристъпиш към бръсненето. Най-добре използвай олио за бръснене. Също както и бръсненето на лицето, бръсненето на главата е най-добре да става след горещ душ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here