Продуктите срещу изпотяване

0
1799

ПотКое е по-добре срещу изпотяванедезодорант или стик? Каква е разликата? Тези продукти не са привилегия на лятото, но пък именно сега са най-необходими, затова ето някои неща, които може и да не знаеш за продуктите срещу изпотяване.  

Реклама

Дезодорантите обикновено съдържат алкохол, който убива бактериите, и парфюм. Идеята на дезодоранта всъщност не е да не се потиш, а да се скрие миризмата на потта. Което пак не е малко, но за да няма миризма, която да се скрива, най-добре е дезодорантът да се използва заедно със стик (антиперспирант).  

АнтиперспирантИменно тези продукти са тежката артилерия на борбата срещу изпотяването. Антиперспирантите забавят процеса на изпотяване, което от своя страна намалява количеството бактерии, които нямат с какво да се хранят, като няма пот. (Защото именно те създават миризмата, самата пот не мирише – миришат бактериите, които се хранят с нея.) Стиковете обикновено съдържат съединения на алуминия като алуминиев хлорид и алуминиев хидроксибромид. Идеята им е да направят средата на подмишниците неблагоприятна за въпросните бактерии. 

От друга страна обаче дезодорантът е по-добър вариант, защото антиперспирантът запушва порите и пречи на изпотяването, което е естествен охлаждащ процес за човешкия организъм. От тази гледна точка дезодорантът, който само прикрива, изглежда по-доброто решение.  

Така или иначе, кое ще избереш е въпрос на лично предпочитание.  

Трябва да уточним също, че има хора, за които козметичните продукти против изпотяване не са достатъчни. При много силно потене най-добре е да се отиде на лекар, който би могъл да предпише не козметичен, а медицински продукт за контролиране на изпотяването.

Как козметиката да работи най-добре за теб?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here