Продуктите за коса

0
694


Как
да контролирам живота си, ако не мога да контролирам косата си?
– Неизвестен автор

Реклама

Продукти за косаГрижите за косата отдавна нямат пол. Може би само в праисторията сме ставали от пещерното си ложе и сме тръгвали по широкия свят, без да погледнем косата си в огледалото (или в някое езеро, предвид времето, за което говорим). След това модата безжалостно се намеси в косите – и мъжки, и женски. Перуки, дълги коси, опашки, помади, брилянтин… Откакто напуснахме пещерите, косите ни вече не са същите.

Джордж Клуни в Не всички ползваме стилизиращи продукти всеки ден. Но без значение дали си слагаш гел два пъти в годината за някое събитие или всеки ден педантично оформяш прическата си като Джордж Клуни в „О, братко, къде си?”, няма да е зле да знаеш някои основни неща за продуктите за коса.

Пяната

Хубавото на пяната е, че може да се слага и на суха, и на мокра, и на леко влажна коса и да оформя всякакъв тип прически.

Пяна за косаАко искаш да постигнеш добре оформен, загладен и бляскав вид на косата тип „Сега излязох от банята, но вече изглеждам супер”, използвай пяната на мокра коса. Ако предпочиташ по-естествен вид, по-добре я слагай на суха коса. Така и фиксиращият ефект е по-голям. Още по-голям ще е, ако сложиш пяната на влажна коса, оформиш и след това изсушиш със сешоар.

Едно от предимствата на пяната е, че придава обем на редките коси с тънък косъм. Също така при нея го няма лепкавия ефект на гела.

Количеството, което е достатъчно за повечето дължини на косата, е около големината на топка за пинг-понг. Ако целта ти е повече обем, наведи главата си надолу и нанеси внимателно в корените.  

Гелът…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here