Още за интимното обезкосмяване при мъжете

0
1845

Вече писахме за мъжкото обезкосмяване като цяло и за това дали да махнеш окосмяването от интимните си части. Освен бръсненето, има още няколко начина да се справиш с него:

Реклама

1. Депилатоарните кремове

Косъм, третиран с кола маскаНе всички продукти за обезкосмяване са подходящи за зоната на гениталиите, тъй като повечето са прекалено агресивни. Също така, трябва да се внимава за поява на евентуална алергична реакция. Затова е добре преди първото прилагане на крема в тази област да го пробваш върху някоя друга част от тялото – подмишниците например. Освен евентуалните минуси обаче, депилатоарните кремове имат и един съществен плюс – с тях поддържането на обезкосменото място е доста по-лесно, отколкото при други методи.

Винаги тествай депилатоарния крем, за да се предпазиш от алергична реакция. Преди да се намажеш където и да било, сложи малко количество крем на вътрешната страна на лакътя. Ако кожата там се зачерви или започне да те сърби повече, отколкото трябва (повечето кремове причиняват сърбеж за около 10-20 минути, когато се използват на деликатно място), не нанасяй крема в зоната на гениталиите.

След като си привършил с обезкосмяването с депилатоарен крем, измий хубаво мястото с голямо количество топла вода. После нанеси лосион или крем за след епилиране; или просто бебешко олио. Също така, не забравяй, че ще трябва да се грижиш за вече гладката кожа на това място, при това всеки ден. Избягвай например да я търкаш яростно със сапун и много внимавай да не се пръскаш с дезодорант на това място.

2. Всички продукти…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here