Методите за обезкосмяване

0
849


Това е тема,
която сме разглеждали неведнъж, но лятото някакси ни я припомни. По това време на годината показваме все повече кожа и въпросите на естетиката ни занимават все по-често.

Реклама

Няма да обсъждаме дали трябва или не трябва да се обезкосмяваме, защото за това е ставало дума. Ще се спрем на варианта, в който си решил да намалиш космите по тялото си и ще се поровим из методите за това.

Като най-ефикасни се сочат три основни метода (те се използват от мъжете най-вече за гърба, гърдите и краката, защото два от тях са доста болезнени за интимната област например). Можеш да се спреш на варианта да си ги приложиш сам или да се обърнеш към специалист.

Комплект за студена кола маскаСтудена кола маска

Кола маската има репутацията на болезнен метод и това не е без основание. И все пак студените варианти се считат за малко по-безболезнени и по-чисти (от топлите могат да останат петна). Всъщност това е най-старият познат на човечеството метод за обезкосмяване, който се е използвал още в древността.

Същината на метода е прилагане на лепкава субстанция (често на основата на захарта, затова на английски методът се нарича sugaring) върху кожата, след това притискане на специална лента и рязко отлепване. Като резултат и студената, и топлата кола маска са доста ефикасни – няколко седмици без косми.

Топла кола маска…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here