Лятото и косата ти

0
516

Слънцето и косата ти

Реклама

Всички знаем колко държим на добрия вид на косата си. И се стараем да го поддържаме с помощта на фризьор, малко козметика и неизменното сутрешно поглеждане в огледалото. Дотук добре. Но какво става с тази така важна част от външния ни вид през лятото?

Освен прекрасните си страни – ваканция, плаж, море, полуголи жени…

{gallery}body/cosmetics/summerhair/babes{/gallery}

… лятото има и някои недостатъци. И един от най-големите е ефектът на силното слънце върху организма на човека. Както вече сме писали, през лятото е много важно да се грижиш за кожата си. Добре е също така да не се излагаш на много силно слънце, да се запознаеш със слънцезащитните препарати, да носиш шапка и разни други неща. Но сега ще говорим за друго – за лятото и действието му върху косата ти.

Най-коварното в случая е, че вредата, която слънцето нанася на косата ти, в началото не се вижда. Затова е много важно тя да бъде хваната навреме. Погрижи се за косата си, преди вредата да е станала очевидна, с помощта на няколкото ни съвета:

1. Смени шампоана

Шампоани

През лятото е много добра идея да преминеш към шампоан (и балсам, ако ползваш), специално направени за суха коса, дори твоята да не е такава. Причината – силното слънце изсушава дори коса, която по принцип не е суха. Като прибавиш към това солената морска вода или хлорираната вода на басейна, вредата става още по-голяма. Затова овлажни косата си с качествен шампоан за суха коса. Винаги след плаж мий косата си със сладка вода (т.е. от чешмата, не вода със захар!) и шампоан.

2. Другите продукти

За лятото много добра идея са балсами и всякакви продукти за коса, които не се отмиват – така овлажняването е по-сигурно. Освен това…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here