Как да се пребориш с лошия дъх

0
673

Имам ли лош дъх?Лошият дъх е проблем, с който не можем да си позволим да не се борим. Мъжът, който чете vratovrazka.bg, знае, че дребните детайли са тези, които придават изящество и стил. Лошият дъх обаче хич не е дребен детайл, затова изисква още повече внимание. Чети нататък, за да разбереш как да установиш проблема и после да се справиш с него!

Реклама

Лошият дъх се дължи предимно на развитието на анаеробни микроорганизми, които излъчват миризливи серни съединения. Те се хранят с протеини, които се срещат в храната и в устната кухина. Проблемът е, че много трудно могат да бъдат отстранени всички тези гадове едновременно. А това може да ти създаде огромни главоболия, независимо от това, че си миеш зъбите сутрин, обед и вечер, а в останалото време дъвчеш дъвка без захар.

Ключът от бараката се крие в голямото упорство и употребата на различни препарати, които да притиснат анаеробните ти „приятели” в ъгъла. Или, иначе казано, „изтребва ги до крак!” Въпреки аналогията обаче, НЕ УПОТРЕБЯВАЙ „РАЙД”, той е за хлебарки, а ние се борим с микробите-причинители на лош дъх. За предпочитане е да използваш препарати за жабурене с хлорен диоксид (ClO2) или Oxyd-VIII, които се активират в устата и „тепат гадовете”.

Също така търкай езика усилено – знаем, че знаеш, че езикът трябва да се четка, но все пак да напомним. Трябва да знаеш още, че анаеробните изроди се събират не къде да е, а в задната част на езика, така че ще ти се наложи да се въоръжиш с четка и паста и да атакуваш точно там.

Ако ти е трудно да търкаш езика в устата, изплези го. Ако усещаш, че се задавяш с четката, време е да спреш да я тикаш толкоз надълбоко – разбрахме се за задната част на езика, а не за дълбоко в гърлото. А да, за малко да забравим – много е важно да си избереш четка с груба задна част, специално за търкане на езика. Това е необходимо, защото учените са открили…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here