Електрическите самобръсначки

0
872

Електрическа самобръсначка

Реклама

Кой от двата вида електрически самобръсначки е по-подходящ за теб? Какви са особеностите на бръсненето с електрическа самобръсначка? Чети нататък…

За метода

При изобретяването на електрическите самобръсначки идеята била те да се ползват без вода, както и без всякакъв вид овлажнители. И досега те могат да се ползват на сухо, но с течение на времето на пазара излизат и някои овлажнители, лосиони и т.н. СПЕЦИАЛНО за преди и след бръснене с електрически самобръсначки. Но това зависи от вида самобръсначка – само по-новите модели позволяват нанасяне на каквато и да било козметика, затова ако си си купил антикварна самобръсначка от началото на века, НЕ я използвай с вода или крем за бръснене!

За някои мъже бръсненето с електрическа самобръсначка (наричано от някои и „сухо бръснене”) е по-добро. Но дори и вече да си избрал този метод, ще ти се наложи да избереш и точно каква електрическа машинка да си купиш.

Металната пластинка

Електрическите самобръсначки се делят на два вида според движението на ножчетата. И при двата вида основната идея е една и съща и основното в нея е, че бръсненето става чрез тънка перфорирана метална пластинка. При контакта между самобръсначката и кожата космите влизат в дупките на металната пластинка и ножчетата, разположени от другата й страна, ги режат. Ножчетата вътре се движат по два основни начина – или вибрират напред-назад (това е най-ранният вид електрическа самобръсначка), или се въртят.

Първият вид издърпва космите с помощта на метални ленти и след това отрязва издърпаната част. Коренът остава под кожата.

Вторият вид действа по същия метод, само че чрез кръгли ножчета и съответно кръгово движение. Ножчетата обикновено са разположени като върхове на триъгълник.

За теб – кой вид да избереш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here