Акне – 2

0
86


АкнеМИТ №4: Акнето е само козметично заболяване.

Реклама

Да, акнето наистина влияе главно на външния вид и в повечето случаи не е сериозна заплаха за здравето. Обаче има случаи, при които остават перманентни белези, а също така самото заболяване оставя сериозен отпечатък върху психиката .

МИТ №5: Акнето трябва да се остави без лечение.

Истината е, че акнето може да бъде излекувано. Ако продуктът за акне, който ползвате в момента, няма ефект, консултирайте се с дерматолог. В днешно време се предлагат много продукти и процедури и просто не е нужно да търпите акнето и тежките последствия от него!

SexМИТ №6: Мастурбацията или сексът причиняват акне.

Това остаряло твърдение е възникнало в началото на 17-и век, за да възпре младите хора да правят секс преди брака. Както се досещате, в него няма грам истина.

МИТ №7: Слънцето помага да се отървете от акнето.

Този ефект на слънцето е само привиден. Да, наистина кожата изглежда по-добре с тен, но това е, защото повърхностният й слой е задебелен и пигментиран. Всъщност проблемът продължава да съществува … в дълбочина. Вследствие на слънчевото изгаряне кожата допълнително се уврежда и много често след летния сезон или след излагането на слънце акнето се влошава.

Паста за зъбиМИТ 8: Пастата за зъби върши същата работа като специалните кремове за акне.

Определени съставки в пастата за зъби не само че не помагат, а и допълнително дразнят вече възпалената кожа. Така че, придържайте се към оригиналите, ако искате да запазите лицето си.

МИТ №9: Акнето изчезва след тийнейджърските години.

За съжаление акнето идва през различни периоди за различните хора. Около 25 % от мъжете и около 50 % от жените на средна възраст са преживели акне. Особено рискови са жените в периода на бременност, менструация и менопауза поради влиянието на хормоните.

Очаквайте още: как влияе акнето на качеството на живота и дали трябва да се консултирате с дерматолог! За всичко това четете в следващия материал по темата!

Виж още: Акне – 1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here