Акне – 2

0
478


Белези и акне

Реклама

Появата на белези (цикатрикси) при акне е строго индивидуална. Трудно е да се предвиди при кой пациент ще се появят белези и при кой не, как ще се развият те и дали ще се повлияят от лечението. Въпреки това се приема, че лечението на акнето трябва са започне възможно най-рано и да продължи колкото е необходимо.

Митове за акнето

МИТ №1: Акнето е резултат на лоша хигиена.

Ако вярвате в този мит и миете лицето си прекалено често, ще влошите акнето си. Акнето не се причинява от мръсотия или от повърхностните мазнини на кожата. Въпреки че прекомерното омазняване, мъртвите клетки и прахът, които ежедневно се събират върху кожaта, влошават вида й, всичко това не трябва да се премахва чрез търкане с ръце. Най-добрият начин за хигиена е да измивате лицето два пъти дневно с подходящо за акне измиващо средство (търсете медицинската козметика!), последвано от подходящия препарат за лечение.

ХладилникМИТ №2: Определени храни причиняват акне.

Все още не е доказано такова твърдение. Подробни и обширни научни проучвания не подкрепят връзката между акнето и хранителния режим. С други думи, храната не причинява акне. Нито в частност шоколадът. Нито пържените картофки. Нито пицата.

Независимо от това, някои хора настояват, че определени храни влошават акнето им. Ако вашият случай е такъв, отбягвайте тези храни. При всяко положение балансираното хранене е плюс не само при лечението на акне. Според научните данни, ако акнето се лекува правилно, няма нужда да се безпокоите за ефекта на храната.

МИТ №3: Акнето се причинява от стрес.

Ежедневният стрес не е фактор за появата на акне. Акне може да се появи като страничен ефект при тежките стресови ситуации, лекувани с медикаменти. Ако мислите, че акнето ви е в резултат на медикаменти, които приемате във връзка със стрес или депресия, трябва да се консултирате с лекаря си и да обсъдите възможностите за смяна на терапията.

МИТ №4: Акнето е само козметично заболяване…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here