Aкне – 3

0
90

ПроблемЛечение на акнето

Реклама

Ако сте решени да преборите акнето, трябва да сте наясно, че най-важният фактор за успеха на начинанието е ТЪРПЕНИЕТО. Въоръжете се с него! Освен това:

1. Решението изисква време.

Реклами или хора, които ви обещават, че ще се излекувате за една вечер, са лъжа. Средно 6-8 седмици са нужни, за да забележите първоначален ефект от лечението. Когато това се случи, трябва да продължите лечението, за предотвратите повторна поява на акнето. Ако след 6-8 седмици не забележите подобрение, специалистът, който ви е предписал терапията, трябва да я преоцени.

2. Това, което е помогнало на един, може да не подейства при друг.

ПроблемМного фактори повлияват лечението на акнето – причини за възникване, тип на кожата и вид на акнето. Всичко е индивидуално, затова консултацията със специалист е най-доброто решение.

3. Добре е да има дерматолог, който да проследява състоянието ви и да ви съветва.

Само специалист би могъл да прецени за какъв вид акне става дума и съответно какво лечение трябва да се приложи – взимат се предвид тежестта на заболяването, типът на лезиите, придружаващи заболявания, както и възрастта на пациента, типът кожа, начинът на живот и мотивацията. Понякога специалистът може да комбинира два или повече вида лечение.

Поради възможни странични ефекти не бива да се пристъпва към самолечение, то може дори да е опасно. Счита се, че рано започнатото лечение повлиява най-добре на акнето и предотвратява появата на белези.

Очаквайте още: лечение на различните по сериозност форми на акне.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here