Акне – 4

0
595

ИзмиванеЛечение на леки форми на акне

Реклама

За леките форми на акне са характерни белите и черни точки (или пустули), появяващи се на повърхността на кожата или близо до нея. Леките форми на акне могат да бъдат контролирани в домашни условия с:

 нежно измиване на засегнатите области с топла вода и меко измивно средство два пъти дневно, за да се премахнат мъртвите клетки и излишното омазняване;

– след това – нанасяне на локално средство (върху кожата), съдържащо бензил пероксид или салицилова киселина. Такова може да бъде закупено без рецепта от аптека или дрогерия.

– Ако използвате друга козметика, избирайте некомедоногенни козметични продукти – афтършейв, крем, слънчев протектор и т.н.

Домашното лечение изисква 4 – 8 седмици, за да доведе до забележим резултат. Когато акнето се изчисти, лечението трябва да продължи, за да се поддържа резултатът и за да не се образуват нови лезии.

Дори и леки форми понякога изискват намесата на дерматолог, например ако акнето не се повлиява от домашното лечение. В тези случаи се използва комбинирана терапия – две или повече средства за лечение. Такива могат да са локални антибактериални средства или локални ретиноиди.

Лечение на умерено до умерено тежко акне…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here