3 неща, които са по-мръсни, отколкото смяташ

0
12456

Kлавиатура

Реклама

Това са неща, които използваш всеки ден, но които не винаги се сещаш да почистиш или смениш. А именно защото ги използваш всеки ден, те са доста по-мръсни, отколкото предполагаш. Някои дори могат да са толкова мръсни, че да са опасни за здравето ти. Не, не искаме да кажем, че трябва да живееш живота си в постоянен страх от бактерии. Просто е добре да обръщаш внимание на тези няколко неща, които имаш вкъщи и/или в офиса:

1. Клавиатурата на компютъра

Ако не знаеш, то ще те осведомим: клавиатурата ти е или мръсна, или много мръсна, или направо гнусна. Доказано е, че клавиатурите са по-мръсни от тоалетните чинии. Така че е важно редовно да я почистваш.

Как точно е въпрос на избор – със специален препарат, със спирт и т.н. Ако клавиатурата е особено мръсна, може да се наложи да свалиш клавишите за по-добро почистване. В този случай може да използваш стара четка за зъби, с която да поизтъркаш където е необходимо. Разбира се, не трябва да забравяш да изключиш клавиатурата, докато се занимаваш с чистотата й.

2. Възглавниците ти

Въпреки че идеята на калъфките е точно да не се замърсяват възглавниците, те все пак се замърсяват. По възглавниците се събират неща като прах, мъртви кожни клетки, прашни червейчета и разни други гадости.

За да не спиш върху всичко това, добра идея е да сменяш възглавниците си на няколко години – хвърляш старите и си купуваш нови. Разбира се, има и вариант да ги переш отвреме навреме, което обаче изисква повече време и усилия. Но пък ако имаш скъпи възглавници, това също е начин.

3. Четката ти за зъби

Кога за последен път смени четката си за зъби?

Зъболекарите съветват да сменяш четката си за зъби на всеки три месеца. Въпреки това обаче много хора забравят да го правят. Което е неприятно, защото колкото повече време използваш една четка за зъби, толкова повече бактерии и вируси се събират по нея. Голяма част от бактериите не са опасни, но пък натрупването им с течение на времето може да доведе до риск за здравето ти.

Освен това, колкото повече време се миеш с една и съща четка, толкова по-меки стават космите й и толкова по-неефективно почистваш зъбите си с нея.

Има и още неща, които са по-мръсни, отколкото предполагаш – очаквай продължение.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here