Профилактика на настинките

0
445

Какво е времето?

Реклама

Вече писахме за това как да се бориш с настинките, но все пак е по-добре не да чакаш да се разболееш, а да се предпазиш. За тази цел можеш да приемаш витамини, да ядеш пилешка супа и още…

Първо – някои общи съвети

1. През есента се старай да надаваш ухо към прогнозата за времето, и то не само за да видиш как изглежда мацката, която рецитира пред картата на България. Носи си чадър, защото ако те навали дъжд, настинката ти е почти сигурна. Ако все пак дъждът те свари неподготвен, прибери се възможно най-бързо, свали мокрите дрехи, вземи горещ душ и пий нещо топло. Ако си много подгизнал и си прекарал половин ден в мокро състояние, добре е и да си направиш „Фервекс” или „Колдрекс”, като имаш предвид, че „Фервекс”-ът причинява сънливост приповечето хора, затова е по-добре да го пиеш вечер, а не през деня.

Като стана дума, прочети за задължителните за всеки мъж есенни аксесоари!

2. Топлите обувки са много важни– от мокри крака се изстива много бързо.

3. Както винаги, и сега личната хигиена е много важна. Веднага щом се прибереш вкъщи, отдели две минути, за да си измиеш ръцете. Само помисли – докато си бил навън, си пипал какво ли не. Най-малкото, ако пътуваш с градския транспорт, се хващаш за места, където са се хващали всякакви хора. Трябва да предпазваш и себе си, и близките си от микробите, които се разхождат навън.

3. Приемай достатъчно витамини, най-добре под формата на плодове и зеленчуци. Колкото по-здравословно се храниш, в толкова по-добра форма ще е организмът ти и в частност имунната ти система. (На втора страница има повече за това какво да ядеш в периода на настинките.)

4. Проветрявай вкъщи. Това също важи за всички сезони. Чистият въздух е особено профилактичен.

Второ – някои храни, които преборват настинките…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here