Методите за контрацепция

0
945

Тест за бременност

Реклама

В световен мащаб 60% от всички бременности са непланирани. И тъй като отговорността при евентуална бременност е и на двамата партньори, не само жените, но и мъжете е добре да са наясно с методите за контрацепция.

Изборът на контрацептивно средство зависи от много неща: честотата на половите контакти, възрастта на жената и общото й здравословно състояние. Добре е този избор да се направи и от двамата партньори.

Внимание! При условие, че двама души правят секс, 100% сигурност срещу нежелана бременност НЯМА. При някои контрацептиви вероятността от забременяване наистина е близка до нулата, но не и равна на нея.

Методите:

Презерватив

Презерватив (кондом) – бариерен метод

Анти-СПИН кампаниите популяризираха това средство. И то наистина е сред най-ефикасните. Предимството му е, че съчетава няколко неща – предпазва и от забременяване, и от болести, предавани по полов път.

Разбира се, за да има смисъл от презерватива, той трябва да бъде поставян правилно, да се внимава да не се скъса при поставянето (с нокът, пръстен и т.н.) и винаги да е на разположение. Иначе казано, дори да нямаш идея да правиш секс, носи в себе си презервативи, за всеки случай. (Нито тежат, нито заемат много място!)

Това е единственото контрацептивно средство, което предпазва и от болести, предавани по полов път.

Прекъснат полов акт (Coitus interruptus)

При него мъжът контролира еякулацията си и свършва извън жената. Това е много често прилагано средство, но сигурността при него е доста малка, особено…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here