Алергия към презервативи

0
1270


Реален
ли е този проблем? Много жени смятат, че мъжете се оправдават с алергия към презервативите, защото предпочитат секс без презерватив. И дори за някои мъже това наистина да е оправдание, алергията към презервативите не е измислица.

Реклама

Хубавата новина е, че като цяло алергията към латекса в презервативите е доста рядко срещана.

Каучуково дървоПричината за проблема

Не се знае кое точно причинява непоносимост към латекса. Предполага се, че това, на което организмът реагира, са протеините в течността, която се извлича от каучуковото дърво, за да се направи гумата.

Симптомите

Ако става дума за алергия към латекс, симптомите се появяват няколко минути до няколко часа след използването на латексов презерватив. Според специалистите реакция може да се появи най-много до 48 часа след акта. Леката форма на проявление се състои в сърбеж, парене и сухота. Възможен е и обрив.

Внимание! Това, което на теб ти изглежда като лека алергия към кондома, може и да не е алергия. При много хора причината за неприятните усещания, които наподобяват алергична реакция, всъщност е липсата на овлажняване. Ако по време на акта триенето е повече, това може да доведе до симптоми, които да се сбъркат с алергия. Ако проблемът е в това и решите да използвате лубриканти, те задължително трябва да са на водна, а не на мастна основа, защото вторите могат да повредят презерватива.

Ако проблемът със сухотата е в теб, а не в нея, можеш да пробваш да сложиш малко лубрикант в резервоарчето на презерватива, преди да го сложиш, и да втриеш овлажнителя на водна основа в пениса. Така триенето между теб и презерватива ще намалее и ако това е причината за оплакванията ти, а не алергия, нещата би трябвало да се оправят.

Алергия към спермицидите…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here