RockFriday: You’re the Inspiration

0
13662

You’re the Inspiration

Реклама

Отчитайки факта, че Свети Валентин е вносен празник, чиято идея е малко безсмислена (не е нужно да чакаш 14 февруари, за да покажеш любовта си към някого), ние все пак сме на принципа, че празникът си е празник. И че колкото повече празници, толкова по-добре.

По този повод решихме темата на петъчната ни рок рубрика на 14 февруари да е любовта. И се спряхме на You’re the Inspiration на Chicago.

Това е песен, чиято основна мелодия е написана за три часа и която първоначално е била планирана за Кени Роджърс.

През 1984 г. продуцентът на Chicago Дейвид Фостър работи в студио с Кени Роджърс, когато Кени казва, че би искал Питър Сетера от Chicago да напише песен за него. Фостър веднага звъни на Сетера.

Сетера се съгласява с готовност, но казва, че заминава за Италия същата вечер и ще напише песента като се върне, две седмици по-късно. На което Фостър отговаря: “Не, не, не, Кени има предвид сега.” Сетера се съгласява и вика Фостър да дойде при него.

Така, за около три часа, докато Сетера стяга багаж за Италия, двамата с Фостър написват основната мелодия на You’re the Inspiration (песента все още не се казва така в онзи момент).

След което Сетера заминава за Италия, където атмосферата просто го подтиква да пее по прозорците и да се вдъхновява. Именно вдъхновението става тема на текста на новата песен и така се появява You’re the Inspiration.

В крайна сметка обаче Кени Роджърс така и не записва песента – или поради липса на време, или защото не я харесва. В резултат на което You’re the Inspiration става част от албума Chicago 17 на Chicago.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here