10 неща за световното по футбол в Бразилия 2014

0
14210

Световно 2014

Реклама

1. За пръв път в историята: съдията ще получава съобщение за гол на часовника си

Световното през 2014 г. ще е първото, на което ще има специална технология за сигурно отчитане на всеки гол. Един централен компютър на всеки стадион е свързан от една страна с камери, наблюдаващи двете врати, и от друга – с часовника на съдията. С помощта на камерите всеки удар към вратите се анализира и в момента, в който гол линията е премината, съдията получава съобщение на часовника си.

2. Бразилия ще е домакин на световно по футбол за втори път

Това е петата страна, която става домакин на световно по футбол за втори път. За пръв път Бразилия е домакин на световно през 1950 г. Единственият стадион, който е бил използван и тогава, и ще бъде използван сега, е „Маракана“ в Рио де Жанейро. Той е бил построен специално за световното през 1950 г.

3. Извън Европа за второ поредно световно

За пръв път в историята на футбола се случва две поредни световни да се провеждат извън Европа (през 2010 г. световното беше в Южна Африка).

4. Израелски дронове и американски роботи

За да осигурят безопасността на многото хора, които ще бъдат в Бразилия за мачовете от световното, домакините ще използват доста модерни технологии. С помощта на дистанционно управлявани израелски дронове и американски роботи (PackBot 510) ще се наблюдават тълпите, ще се разглеждат подозрителни обекти и ще се разузнават опасни зони.

5. Най-скъпото световно по футбол в историята…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here