Топ 10 суеверия на футболисти

0
374

Гол

Реклама

1. Капитанът на „Челси“ Джон Тери веднъж призна, че има 50 ритуала, като сред тях са сядане на едно и също място в автобуса на отбора и слушане на една и съща музика преди мач. Както и използване на един точно определен писоар в тоалетните на „Стамфорд Бридж”.

2. Лоран Блан целуваше вратаря Фабиен Бартез по главата преди всеки мач по време на световното през 1998 г. Като цяло Фабиен Бартез беше нещо като талисман на отбора и футболистите го пипаха за късмет. Изглежда тактиката проработи, защото Франция стана шампион. А може причината да е била, че по време на турнира французите седяли винаги на едни и същи места в автобуса на отбора. Или че слушали I Will Survive в съблекалнята.

3. Бившият английски нападател Гари Линекар никога не стрелял към вратата по време на тренировка преди мач от страх да не си изразходва добрите удари.

4. Жермен Дефо винаги си бръсне главата преди мач, за да не го контузят. Казва, че го контузват само когато е с по-дълга коса.

5. Бившият английски капитан от 60-те и 70-те Боби Мур си слагал шортите едва след като всички останали от отбора вече са си сложили техните. Съотборникът му Мартин Питърс бил очарован от упоритостта с която Мур стоял в съблекалнята с шортите си в ръце и чакал всички останали да се облекат. Питърс дори решил да се шегува с това суеверие на Мур, като си слагал шортите, изчаквал Мур да сложи своите и после пак си ги събувал. При това положение Мур си събличал шортите, изчаквал Питърс отново да се облече и едва тогава и той се обличал.

Бившият аржентински вратар Серхио Гойкоечея имал практика да уринира на игрището…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here