Историята на презерватива в 10 факта

0
1100

Историята на презерватива1. Първите презервативи се появяват още в Древността и са направени от лен или животинска кожа (най-често пикочен мехур или черво). Ленените се придържат към пениса с помощта на панделка.

Реклама

2. Учените идея си нямат откъде е дошла думата „кондом”. Най-вероятното обяснение е, че е от латинското „condos”, което значи „съд”, „контейнер” и „влагалище”.

3. Все пак има и други предположения – например че в двора на английския крал Чарлз II имало човек, наречен доктор Кондом или Контон. Работата му била да снабдява похотливия крал с калъфи, направени от животинска кожа, т.е., презервативи, които да предпазват краля от инфекции при многото му заигравки с проститутки, както и от ненужното създаване на претенденти за трона. Все пак не са намерени доказателства за съществуването на подобен доктор.

4. Има данни, че до 15 век в Япония са се правели презервативи от черупка на костенурка и от животински рога. Такова нещо трябва да е било доста мъчително и за двамата участници в секса. Дори има мнения, че това може да обясни ядосаните изражения на лицата на самураите в японското изкуство…

Самурай

През 15 век холандците донесли в Япония кожени презервативи и това вероятно е бил трогателен момент.

5. Ранните презервативи – от Древността до 19 век – често били по-скоро като шапчици, покриващи само главичката на пениса. Често това обезсмисляло носенето им, защото в сюблимния момент те просто се изхлузвали.

6. През 16 век се появява…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here