10-те града с най-добро бързо хранене

0
930

Храната е част от всяка култура. Няма как да опознаеш нов град или държава, ако не опиташ храната им. А какъв по-добър начин да го направиш от малките сергийки и павилиончета за бързо хранене, които предлагат всички местни деликатеси? Ето кои са 10-те града в света, които предлагат най-добро хапване на крак:

Реклама

Змийска супа
Змийска супа

1. Хонг Конг, Китай

По улиците на Хонг Конг могат да се намерят сергийки за всичко – от сладка супа от тофу до кнедли. Също така, за яйчен пай и змийска супа.

От 1842 до 1997 г. Хонг Конг е част от Британската империя. През 1997 г. Китай поема контрол над региона. Поради тези исторически особености кухнята в Хонг Конг е много интересна смесица между азиатска и европейска. Многобройните пазари и пазарчета са пълни с местенца, където можеш да опиташ най-различни екзотични неща – от местните видове яхния до рибени топчета с къри и тофу на клечка.

От 80-те насам броят на уличните павилиончета – или дай пай донг – е намалял доста заради увеличените санитарни изисквания. Въпреки това обаче сергийките и пазарчетата продължават да бъдат част от облика на Хонг Конг.

Интересно е, че едно от павилиончетата за местна храна – „Тим Хо Уан“, където приготвят дим сум (специални азиатски хапки) – наскоро дори е влязло в прочутия пътеводител Michelin. Това е забележително, като се има предвид, че Michelin са доста пестеливи по отношение на оценяването заведения. Обикновено в пътеводителя намират място само изискани ресторанти с бели покривки и оберкелнери.

Отиваме в Бразилия…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here