10 известни мъже, обявили банкрут

0
397

ФалитКакво е общото между Майк Тайсън и Марк Твен? И на двамата им се е наложило да обявят фалит.

Реклама

Покрай икономическата криза стана много модерно да се говори за банкрути. Интересно е, че тази тема засяга и известните мъже – на не малко от тях, и сега и в миналото, им се е налагало да кажат: „Не мога повече. Парите свършиха.”

Майк Тайсън1. Майк Тайсън

Някои хора биха помислили, че с $300 милиона приходи за боксовата си кариера Тайсън не би трябвало да има проблем с парите. Той обаче силно се е постарал да харчи повече, отколкото печели, и през 2003 г. му се налага да обяви банкрут с дълг около $27 милиона. Явно не е насмогнал на $400 000-те, които е харчил всеки месец, както и на развода си, при който е дал $9 милиона само за съдебни такси.

Марк Твен2. Марк Твен

За разлика от много други писатели, той печели доста добри пари от писане. Но не успява да ги вложи добре. Твен е поклонник на науката и научните открития, близък приятел на Никола Тесла. Именно в такива инвестиции той загубва доста пари, отделно няколко недалновидни решения на неговото издаделство довършват историята. През 1894 г. той е във фактически фалит и му се налага да обикаля света, четейки лекции, за да плати на кредиторите си – нещо, което успява да направи едва 4 години по-късно.

3. Доналд Тръмп…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here