10 начина да изгубим време пред компютъра

0
432

ОК, да си признаем: губенето на време си е запазена мъжка територия. Повечето жени са страшно организирани и знаят кога, къде, колко… Тайни, в които ние, мъжете, не сме посветени. Нашата специалност е друга – губенето на време. Или, както пише Джером К. Джером в своето произведение „Празни мисли на един празен човек”:

Реклама

Пример за мързел„Склонността към мързела винаги е била най-силната черта от характера ми. Не си приписвам това качество, то е просто вродена дарба, която малцина притежават. На света има много мързеливи хора и „тежки гемии“, но истинският лентяй е рядкост. Той не е човек, който се мотае без работа, с ръце в джобовете. Напротив – най-изумителната му способност, е, че винаги е страшно зает.
Не можеш да се наслаждаваш истински на безделието, ако нямаш достатъчно много работа. Човек не е в състояние да изпита някакво удоволствие от това, че не върши нищо, ако изобщо няма какво да върши. В такъв случай прахосването на време се превръща просто в занимание, и то много уморително. Подобно на целувката, лентяйството е най-сладко, когато е откраднато.“

Това до голяма степен изчерпва моята представа за нашата мъжка същност. Убеден съм, че на жените това не им е присъщо. С други думи, на нас ни идва отвътре. Ако една жена има подобни умения, то тя коренно се различава от женския род по този си признак.

Днес реших да развия таланта ти за губене на време пред компютъра. Дръж се – ще направя от теб най-големия лентяй, когото светът някога е виждал!

10) Разгледай какво ново се случва в нета. Провери си пощата поне два пъти. Изпрати картичка на стар приятел със съдържание „Не съм те забравил!”

9) Прочети няколко вица в http://vicove.gbg.bg, любимите изпрати на най-добрите си приятели.

8) Няма начин да не си чувал за http://www.youtube.com/ и няма начин да не изгубиш известно време там! Избери си тема – нещо, което ще ти е интересно, и не ставай от компютъра, докато не изгледаш всичко. В най-добрия случай ще ти отнеме около един два дни!

Това е най-гледаното филмче в нета. – Ако не си го гледал, сега е моментът. Недей да отлагаш, защото рискуваш да изгубиш много. Много е важно да имаш звук, докато го гледаш, така че не е много подходящо да го правиш, докато си на работа…

7)…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here