10 приказни героя, които ни кефят

0
424

little_pig

Реклама

Вярно, че вече сме големи за детски приказки, но също така е вярно, че в тях има доста полезни неща, които понякога можем да си припомняме. Затова ти предлагаме да се върнем назад във времето и да погледнем на приказните герои с други очи…

Някои от тях ни кефят особено много, по различни причини:

1. Третото прасенце

Докато двамата му розови и не особено умни братя строят някакви подобия на къщи, третият свинчо прави нещо по-важно – мисли. И измисля, че къщите са най-здрави, когато са от тухли. Кефи ни, защото, докато другите двама се забавляват (вероятно грухтейки щастливо при вида на някоя мис Пиги), той предпочита да работи повече, за да може после да си живее щастливо в здравата къща. Ето това се казва предвидливо прасе!

Лампата на Аладин

2. Аладин

Той е чистник, който променя живота си, забърсвайки една стара лампа. Това ни кара да си мислим, че не е зле и ние да избършем праха от всички лампи, които намерим – все пак не знаем от коя ще изскочи могъщ джин (с или без тоник), готов да направи всичко за нас. Напред към прахосмукачката!

Спящата красавица

3. Принцът от „Спящата красавица”

Той не е никак глупав. Попада в замък, пълен със спящи хора, и не се заглежда по някоя възмръсничка готвачка, ами намира точно принцесата. Освен това, виждайки красива заспала жена, не си губи времето в разсъждения в стил „защо тя спи” и „какво се е случило”, а пристъпва към същината и я целува. (А ако тя не се беше събудила, кой знае какво още щеше да натвори!) Така се прави!

Котка в ботуш

4. Котаракът с чизми

Той е нашият моден идол! Съчетанието между дрехи тип естествен котешки косъм и високи чизми направо ни размазва. Да не говорим за уменията му на PR – разказвайки колко е богат господарят му, докато той изобщо не е, му печели цяла царска дъщеря. И ние се опитахме да пъхнем домашната котка в чизми, но тя не схвана идеята и реагира доста бурно. Глупава котка!

5. Третият брат

Нали си спомняш за златната ябълка и третия брат, който я пази последен…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here