Сексуалният живот на тираните: Адолф Хитлер

0
835

ХитлерВсичко рано или късно опира до секса. Едва ли тиранията и диктатурата могат да бъдат обяснени само с някакви преживелици в леглото или със спомени от детството, но все пак е интересно каква е била другата страна от живота на известните тирани.

Реклама

Адолф Хитлер

За неговата сексуалност се е изписало толкова много, че е трудно да се обобщи всичко. Чувало се, че е хомосексуалист или поне бисексуален, че е имал само един тестис, че е извършвал кръвосмешение и какво ли не още. Причината за всички тези предположения е, че през цялото време, през което е бил на власт, Фюрерът не е показвал публично, че има какъвто и да било интимен живот. Виждало се е само, че е изцяло погълнат от политическата си дейност.

Хитлер и Ева БраунОще в младостта на Хитлер във Виена, преди Първата световна война, някои автори откриват предполагаеми хомосексуални връзки. Съмненията са около отношенията на Хитлер с Август Кубицек, близък приятел на Фюрера от тези години. Но няма доказателства за нещо подобно, още повече, че самият Кубицек по-късно разказва, че като младеж Хитлер бил много влюбен в момиче на име Стефани.

Пак с младостта му е свързано друго недоказано предположение – че е бил болен от сифилис. Някои изследователи правят това предположение, защото в края на живота си Хитлер е имал симптоми на болестта и то в крайния й стадий – неравномерно сърцебиене, тремори и т.н. По-късно някои ще се опитат да обяснят сексуалните му проблеми с жените именно с инфекцията. Със сигурност, както показват и пасажи от „Моята борба”, Хитлер е бил ужасен от мисълта за сифилиса и постоянно е взимал лекарства, без значение дали е бил болен наистина или не.

Кръвосмешение…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here