Невъзможният глас: Фреди Меркюри

0
1650

 

Реклама

Фреди МеркюриЗад всичко това обаче човекът Фреди Меркюри е доста различен. Не обича да дава интервюта и си е същото срамежливо момче, което е бил при създаването на групата, през 1970 г. Веднъж той споделя, че на сцената може да е екстравагантен и ексцентричен, но далеч от публиката е съвсем друг.

През 1987 г. Фреди Меркюри се изследва за HIV и научава, че е болен от СПИН. Пресата не го разбира от него – той отрича да има вируса, но таблоидите ровят около личността му и публикуват все повече материали за сериозното му състояние.

Неизвестността, малкото публични появи на певеца и догадките около здравето му продължават четири години. На 23 ноември 1991 г. Фреди Меркюри изпраща на пресата съобщение, в което казва, че има СПИН и че го е пазел в тайна заради личната си неприкосновеност, както и заради спокойствието на близките си. „Но дойде моментът моите приятели и фенове по целия свят да научат истината. Надявам се, че всички ще подкрепят моите лекари и всички останали, които се борят срещу това ужасно заболяване.”

На следващия ден, 24 ноември 1991 г., Фреди Меркюри умира от бронхопневмония на 45 години.

Част от изпълнението на Queen на Live Aid:

https://www.youtube.com/watch?v=lDckgX3oU_w

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here