Невъзможният глас: Фреди Меркюри

0
1650

Фреди с Мери ОстинПо онова време, началото на 70-те, Фреди има приятелка – Мери Остин, с която живеят заедно. Към средата на десетилетието обаче двамата се разделят, защото Фреди е започнал хомосексуална връзка. Това обаче не пречи двамата с Мери да останат близки приятели до края на живота на певеца. Фреди често казва, че Мери е единственият му истински приятел и че никой не може да я замени. Той дори я нарича „моя съпруга по обичайното право”, казвайки, че това, което са имали с нея, за него е било брак. След смъртта му Мери получава по-голямата част от собствеността му.

Реклама

Една от най-лиричните песни на Queen, Love of My Life, Фреди е написал за Мери Остин.

Много неща в едно

Фреди МеркюриФреди Меркюри не е просто музикант. Той е автор на голяма част от хитовете на Queen („Killer Queen“, „Somebody to Love“, „We Are the Champions“ и т.н.), въпреки че самият той твърди, че едва-едва е четял ноти. Той е на пианото в повечето изпълнения на групата. Той е наелектризирал публиките по целия свят с един невъзможен глас, обхващащ три октави. MTV го обявяват за втория най-голям глас на всички времена след този на Марая Кери.

Всички, които са го гледали на живо, знаят за какво шоу става дума. Той винаги е различен на сцената и винаги успява да влезе под кожата на публиката, да я накара да пее с него. През 1985 г. Queen участват в Live Aid – един от най-големите благотворителни концерти, организирани от Боб Гелдоф. Изпълнението на групата е толкова силно, че смята за най-доброто в цялата история на рок музиката. 

Групата не се спира пред никакви географски граници. Queen са първите, които пълнят стадионите в Южна Америка. Те нямат проблем и да преминат зад Желязната завеса, за да пеят пред 80 000 души в Будапеща.

Зад всичко това обаче човекът Фреди Меркюри е доста различен…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here