Мъжът зад марката: Феручо Ламборгини

0
14345

Феручо ЛамборгиниТова е човекът, който казва на Енцо Ферари: “Колите ти са пълни боклуци.”

Реклама

Не само Ferrari, но и който и да е друг автомобил не е достатъчно добър за Феручо Ламборгини. Поради което той решава сам да си построи перфектния автомобил.

Феручо Ламборгини не е доволен от доста неща в автомобилите на Ferrari. Намира ги за твърде шумни, не достатъчно удобни като интериор и с проблемни съединители. Често му се налага да кара собственото си 250GT в Маранело, за да му поправят съединителя. На всичкото отгоре му го поправят, без да му позволяват да гледа какво правят на колата му – факт, който особено много дразни Ламборгини.

Когато Ламборгини казва всичко това на Енцо Ферари (вероятно вмъквайки и изречението “Колите ти са пълни боклуци”), известният с особения си характер Ферари му отговаря: “Ламборгини, ти може да можеш да караш трактор, но никога няма да можеш да се отнасяш подобаващо с едно Ferrari.”

Трактор Lamborghini
Всичко започва от тракторите.

Въпреки че не е ясно доколко този разговор е истина и доколко е част от автомобилния фолклор, като цяло се смята, че това е моментът, в който Ламборгини решава да построи кола, която да отговаря на собствените му високи стандарти. Смята тя да е най-добрият спортен суперавтомобил в света.

Отговорът, който получава най-често от околните, е, че е луд.

Феручо Ламборгини обаче не е никак луд. Той просто знае какво иска от един автомобил и знае, че не може да го получи от съществуващите в онзи момент – началото на 60-те години на 20 век.

А никой не може да го обвини, че не е пробвал. След като натрупва значително богатство от бизнеса си с трактори, Ламборгини започва да си купува най-добрите коли на своето време – Ferrari 250GT, Mercedes-Benz 300SL, Jaguar E-Type, два броя Maserati 3500GT, както и модели на Alfa Romeo и Lancia.

Нито една от тези коли не е по-вкуса му…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here