За какво се използват презервативите

0
434

Презерватив

Реклама

Освен очевидното си приложение, презервативите имат и други употреби.

Военните

От Втората световна война насам презервативите се използват за разнообразни военни цели. Завързването на презерватив върху дулото на пушка например се смята за добър начин за предотвратяване на засечка на оръжието поради натрупване на отломки в цевта.

Американското разузнаване по време на Втората световна война също използвало презервативите за цели, различни от общоприетата. Ползвали ги например за съхранение на корозивни материали и киселини.

Военноморските сили също са използвали презервативи, за да защитават части от оборудването си по време на подводни експлозии.

Това обаче далеч не е всичко.

Презервативи могат да се използват в извънредни ситуации за много неща, например за съхраняване на вода. Друго приложение е при изучаване на почвите – пробите, сложени в презерватива, се запазват от влагата.

Какво е казал по въпроса Дъглас Адамс

В книгата си Last Chance to See Дъглас Адамс пише, че е използвал презерватив, за да покрие микрофон, с който е правил подводен запис. Според един от неговите спътници това е стандартна практика на BBC в случаи, в които е необходим подводен микрофон, но няма наличен такъв.

Още: За презервативите

Историята на презерватива в 10 факта

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here