Тайната на Виктория

0
324

Днес Victoria’s Secret се свързва с горещи манекенки по бельо и бляскави модни ревюта. Началото на марката обаче е поставено в обикновен универсален магазин в Станфорд, където един мъж се опитва да купи подарък на жена си.

Реклама

Victoria's Secret

Годината е 1977. Рой Реймънд решава да купи бельо на жена си и отива в универсалния магазин, където заедно с корнфлейкса и доматите се продава и бельо. Но на щанда за бельо не са особено мили – продавачките не се чувстват комфортно мъж да ги разпитва за женско бельо. На Рой също му е неудобно да се интересува от дантелени гащи, докато около него сноват домакини, натоварени с покупки и хванали децата си за ръка.

С една дума, преживяването не било много приятно и така на Рой му идва идеята да отвори магазин, който да е само за бельо, далеч от доматите. Взима 40 000 долара заем от банката и още толкова от приятели и роднини и основава марката Victoria’s Secret.

Кралица ВикторияИдеята му е да създаде място, където мъжете да не се притесняват да влизат, да разпитват за различните модели и да избират на спокойствие подаръци за жените си. За това им помагат и услужливите продавачки, както и приятната атмосфера. Иначе казано, още преди Адриана Лима Victoria’s Secret е марка, която е предназначена да се харесва на мъжете.

Не се знае как точно Рой е избрал името на магазина си, но се предполага, че Виктория е английската кралица Виктория, управлявала между 1837 и 1901 г. Колкото до тайната, това вероятно е маркетингов ход, който цели името да звучи мистериозно и привлекателно. Според някои идеята е, че в пуританската Викторианска епоха английската кралица тайно е носела чорапи с жартиери или пък червено сатенено бельо. В тази версия принц Алберт (съпругът на кралица Виктория) е един доста щастлив мъж.

Но да се върнем при Рой. Още първата година инвестициите във Victoria’s Secret се възвръщат и той отваря още магазини. Започва да издава и каталог, по който се правят поръчки по пощата.

Лицата и дупетата на марката, както и краят на историята…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here