Ваканция в земна орбита

0
316

Космически хотел

Реклама

Хотел, който обикаля около Земята – това никак не звучи като скучна почивка.

Космическият туризъм не е нещо ново – от доста време неприлично богатите хора имат възможността да попътуват в земна орбита. Сега руската компания за дизайн Orbital Technologies се включва на космическо-туристическия пазар. От компанията планират до 2016 г. да пуснат Commercial Space Station (CSS) – космическа станция, която ще се използва и като хотел.

Всъщност станцията ще е мултифункционална – ще може да се използва както за научни изследвания, така и като хотел. Ще може да служи и за станция за извънредни ситуации в случай на нужда. Станцията ще обикаля около Земята на височина 350 км над земната повърхност и ще се захранва от слънчеви панели.

Хотелската част на станцията се състои от четири кабини, като във всяка могат да се настанят по седем гости. През огромните стъкла те ще могат да наблюдават Земята и гледката със сигурност ще е невероятна.

Гостите ще спят в нещо като спални чували, разположени хоризонтално или вертикално. Така те ще са защитени от това да се носят в безтегловност в кабините си. Баните са с тоалетни, които се почистват с въздух, а не с вода. Има и място за къпане – напълно запечатана кабина. Това е доста повече от удобствата, с които са свикнали астронавтите – докато са на мисия, повечето от тях могат само да се поизтъркат с гъба, но не и да се къпят.

Храната на космическите туристи също ще е доста по-добра от тази на обикновените космонавти. Вместо замразени и изсушени храни, гостите на космическия хотел ще похапват приготвени на Земята ястия. При това не говорим за бъркани яйца, а за неща като задушено телешко с горски гъби и пюре от бял боб. Тези ястия ще се пренасят до хотела, където ще се приготвят за сервиране в микровълнова фурна.

Единственото, което ще липсва към телешкото, е чаша червено вино – на борда на космическия хотел няма да се консумира алкохол.

Туристите ще достигат до станцията на борда на ракетата „Съюз”. Пътуването с нея ще струва около $826 000, а пет нощувки в космическия хотел, с включено хранене, ще струват $165 000.

{morfeo 633}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here