Робърт де Ниро, шофьор на такси

0
14275

Робърт де Ниро, шофьор на такси

Реклама

През 1976 г. Робърт де Ниро се подготвя за ролята си в „Шофьор на такси“. Като става шофьор на такси.

Така наречената система „method acting“ е подход, при който един актьор се стреми буквално да заживее живота на героя си, за да го пресъздаде възможно най-истински на екрана.

Робърт де Ниро е не просто привърженик на този подход. Той го издига до висоти, с които малко актьори могат да се похвалят.

Той качва 27 килограма за ролята си на боксьора Джейк Ла Мота в „Разяреният бик“. Сваля килограми, докато достигне до 4% телесни мазнини за ролята на Макс Кейди в „Нос страх“. За същата роля плаща на зъболекар да му изпили зъбите, за да постигне по-застрашителен вид. А за ролята на Ал Капоне в „Недосегаемите“ иска да носи копринено бельо като това от времето на прочутия си герой. Не че ще се вижда, просто, за да влезе в образ. Между другото, качва и килограми за ролята

Така че не е чудно, че през 1976 г. де Ниро става за кратко шофьор на такси, готвейки се за ролята си в „Шофьор на такси“. На снимката горе е разрешителното му за тази работа.

Има и една история от онези дни, за която не се знае дали е вярна, но така или иначе звучи доста забавна.

Един от пътниците на де Ниро, също актьор, го разпознал и му казал: „Е, това е актьорската професия. Една година Оскар, а на следващата караш такси…“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here