Религията на Оргазма

0
292

Религията на Оргазма

Реклама

Може ли оргазмът да бъде център на една религия? За една религиозна група в Швеция отговорът на този въпрос е „Твърдо да!”. Само че държавата не им признава правото да боготворят оргазма.

Последователите на необикновения култ се опитаха да получат официално признание за своята религия, но Върховният административен съд в Швеция не им го даде. Той забрани Църквата на Мадоната на Оргазма и така тя отрече правото й да има същите юридически права, както останалите вероизповедания.

Кардиналът на Църквата на Мадоната на Оргазма Карлос Бабеакуа смята, че човек трябва да боготвори оргазма като символ на едно по-висше съществуване. Той казва: „Оргазмът е абсолютното усещане за похот. Той не трябва да се свързва само с еякулацията. Можеш да го достигнеш и чрез изкуството или като гледаш един пейзаж и си мислиш „Уау!””

Всички тези аргументи на Бабеакуа обаче не са успели да убедят шведските съдии да признаят официално Оргазма като религия. Според съда думата „Мадона” в името на необикновената църква е проблемна и може да нарани религиозните чувства на много хора, защото тя като цяло се свързва с образа на Дева Мария.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here