Пъбове със странни имена

0
289

Синьото прасе - табела на кръчма

Реклама

Някои английски кръчми имат толкова шантави имена, че можеш да прекараш един ден в размисли върху това какво точно е искал да каже авторът. Или какво е пил, преди да го измисли. При това „Синьото прасе“ (горе) далеч не е най-странното име на кръчма.

Животните са едни от най-популярните звезди в имената на английските кръчми. Най-популярен сред всички със сигурност е „Червеният лъв” – има около 600 кръчми, които се казват така. Освен него обаче намерихме и доста други интересни попадения. А именно: „Пияната патица” (Хоксхед, Кумбрия), „Лудото куче” (Одел, Бедфордшир), „Кървящият вълк” (Хейл, Алтринчъм, Чешър).

Ако последното ти се струва твърде кръвожадно, това е защото кръвожадните имена са голяма тенденция при пъбовете.

Представител на тази тенденция е например кратко и ясното „Кофа кръв” – името на кръчма във Филък, Корнуол. Както и „Главата на сарацина” в Бат.

Обаче има и доста по-описателни примери като „Обесеният, удавеният и разрязаният на четири” – име на пъб в Лондон. Както и „Тихата жена” в Йорк – име, в което на пръв поглед няма нищо особено. Само че картинката на кръчмата го прави особено – тя показва жена, която носи собствената си отрязана глава. Шегаджии са тези англичани.

Както стана ясно, черният хумор присъства широко в имената на английските пъбове. Край гробището в Рочдейл, Ланкастър има кръчма, която се казва „Един, който почти се измъкна”.

Имената на кръчмите са примери не само за черен, но и за нормален, старомоден хумор. Като например кръчма „Умереност” в Рединг, Бъркшир. Вероятно там не сервират по повече от бира и половина на човек.

„Къде беше?” – пита жена мъжа си, който тъкмо влиза, понамирисващ на бира. „В офиса”, отговаря той. Имайки предвид „Офиса”, което е кръчма. По подобен начин спасява положението името на пъба „Библиотеката”, който е особено популярен сред студенти, учени, академици и други.

За да затапят всички останали, някои кръчми измислят и съвсем оригинални имена. „Никой” е кръчма в Додискомслей, Девън, а „Кръчмата без име” се намира в Прайърс Дийн, Хемпшир. Макар че местните най-подло викат на „Кръчмата без име” „Белият кон”, за да те объркат съвсем.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here