Грозното лице на порноиндустрията

0
276

Порноиндустрията

Реклама

Кариерата на порноактьор привидно е доста вълнуваща, само че нещата изглеждат по друг начин, когато погледнеш грозното лице на тази индустрия.

Доскоро опасността от болести, предавани по полов път, не изглеждаше реална за порноактьорите – от 2004 г. насам никой не беше чувал за случай на HIV например в порноиндустрията. И попрището „актьор в порното“ изглеждаше доста привлекателно. Работиш в долината Сан Фернандо край Лос Анджелис, изкарваш си хляба с чукане и когато забиваш мацки в някой бар, никога не ти се налага да си снижиш критериите, защото си бил твърде дълго на сухо.

Добре, обаче се оказа, че нещата имат и друга, не особено красива страна.

През 2004 г. се разчуха пет случая на HIV-позитивни порноактьори. Всичко започнало от един, който заразил три свои колежки, една от които предала вируса на друг свой колега. И всичко това – докато компаниите, произвеждащи порно, продължавали да трупат печалби и да пестят от разходи за здравен контрол.

След петте случая редовните тестове за HIV на работещите в порноиндустрията станаха задължителни.

И така, тихо и кротко, в трупане на милиарди за собствениците в индустрията, минаха пет години.

До началото на юни 2009 г., когато една порноактриса даде положителна проба и темата „HIV/СПИН и порното“ стана отново актуална. Ден след като станал ясен положителният резултат актрисата била обратно в редиците на неуморно трудещите се в долината Сан Фернандо. Макар че работила само един ден след това.

Тази не особено отговорна политика на студиата по отношение на опасността от СПИН…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here