Подводница или голяма бяла акула?

0
351

Seabreacher X

Реклама

Seabreacher X е подводница, но отдалеч може доста успешно да те заблуди, че всъщност е голяма бяла акула. Тя може да се гмурка и да скача близо 4 метра над водата.

Външността на „акулата” е изпипана чак до прословутата й перка, челюстите и острите зъби. Дори и размерът на подводницата е като на голяма бяла акула – дължината й е 5 метра.

За разлика от истинската акула обаче подводницата е оборудвана с двигател, чиито 260 к.с. са достатъчни за скорост 80 км/ч над водата и 32 км/ч под водата.

Роб Инс винаги е обичал водните спортове. И затова е решил да превърне хобито си в бизнес – заедно със своя приятел Дан Пиаца той е създал тази необикновена подводница.

Първата си подводница двамата създават преди 12 години. Днес компанията им се радва на дълъг списък от богати и търсещи адреналин клиенти, които да готови да платят доста за една такава играчка. Не всичките им подводници са във формата на акула – една например е оформена като делфин.

Цената на една подводница на Роб и Дан е над $90 000.

Въпреки че се нарича „подводница”, това не е наистина подводница. С нея не можеш да посетиш останките от някое корабокрушение. Seabreacher X е по-скоро комбинация между кораб и самолет. Всеки следващ модел може да прави все повече неща, казват изобретателите.

„Акулата” е двуместна. Управлението й е доста лесно според Роб, но изисква добра пространствена ориентация. Той има планове да се пробва да се плува със Seabreacher X до истински акули, но предполага, че това няма да е лесно – подводницата издава доста силен шум и акулите вероятно няма да се приближат до нея.

https://www.youtube.com/watch?v=Jz0BbIGbCCM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here