По жицата: мелодията на птиците

0
433

Ако жиците бяха петолиния, а птиците, накацали по тях – ноти, какво щеше да се получи? Този въпрос си задал 46-годишният Жарбас Агнели от Бразилия, когато видял в един вестник снимка на птици, накацали по телефонните жици.

Реклама

По жицата

По жицата

Вместо да се чуди, той просто изрязал картинката и заменил птиците с ноти, без да променя положението им. Казва, че не е пипал снимката по никакъв начин, не е преправял подредбата. Защо го направил? От любопитство.

Агнели написал мелодията за ксилофон, фагот, обой и кларинет. Когато тя се получила обаче, той отказал да си припише заслугата, твърдейки, че идеята не е негова, а на птиците. Неговата интерпретация е само на ритъма, тъй като по жиците-петолиния няма отбелязани отделни тактове.

По жицата

В момента, в който Агнели пуска видеото с композицията си в сайта за видео споделяне Vimeo, всички са възхитени от резултата. Агнели пратил творението си и на фотографа, който направил оригиналната снимка на птиците. Фотографът пратил мелодията на редактора на вестника и историята на композицията се озовала в същия вестник, публикувал снимката.

{vimeo}6428069{/vimeo}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here