Самолети за 2025 г.

0
224

Boeing

Реклама

Може да ти приличат на летателни апарати от някой научнофантастичен филм, но всъщност това може да са съвсем истинските самолети през 2025 г.

НАСА представи три модела ново поколение пътнически самолети, които са по-тихи и икономични в сравнение с досегашните. Самолетите са на компаниите Lockheed Martin, Northrop Grumman и The Boeing Company. Трите дизайна спечелиха договори с НАСА в края на миналата година и през 2011 г. концепциите им ще бъдат изучавани, разработени и тествани.

Малко преди да излязат тези концепции, НАСА беше обявила, че има за цел да развие серия суперсамолети, които са по-бързи, по-големи, по-тихи и изразходват по-икономично и екологично горивото си от сегашните модели.

Критериите на НАСА за такъв модел бяха той да лети с до 85% от скоростта на звука, да може да прелети разстояние от 11 200 километра и да може да носи между 22 650 и 45 300 килограма полезен товар, който може да е карго или пътници.

Сега трите модела ще бъдат проучвани и тествани, за да прецени НАСА дали да ги разработи и след това да ги вкара в производство.

Lockheed Martin

Northrop Grumman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here