Това не е физически невъзможно, както може би звучи. Американски готвач е създал първата според него рецепта за пържена бира в света.
Готвачът Марк Зейбъл приготвя необикновеното мезе, като слага бира в тесто и потапя получените хапки за 20 секунди в горещо олио. Когато отхапеш от мезето, тестената част се смесва с бирата и се получава усещане все едно хапваш и пийваш бира едновременно.
На Зейбъл са му трябвали три години, за да изобрети този метод. Той отказва да сподели дали е използвал някакви тайни рецепти и твърди, че никой преди него не е успявал да измисли как да пържи течност.
Официалната премиера на неговата пържена бира ще е по-късно през септември. Тексаската комисия за алкохолите е казала, че мезето ще може да се купува само от лица над 21-годишна възраст.
снимка: sxc.hu